Thursday, March 19, 2009

Elu võti - USK ENDASSE!

See nädal pani mind kõige enam mõtlema õppimisele ja enesega toimetulemisele Terevisioonis (18.03) nähtud lõik, kus psühholoog T. Ots rääkis enesejuhtmise strateegiast.



VABADUS on, kui mul on hea ja teiste meelest on see ka õige. Vabaduse saavutamiseks on oluline INNUSTAMINE ehk usk endasse - teadmine, et ma saan hakkama. 60 % aju aktiivsusest oleneb innustamisest, kuid kahjuks on ühiskond selle ära unustanud. Lihtsam on öelda, et ma ei saa hakkama või sa ei ole selleks võimeline, levinud on hukkamõistmine, negatiivsuse esiletoomine. Suutes endale silma vaadata ja öelda, et ma saan hakkama, aitab see meil kasutusse võtta selle osa ajust, mis seisab ilma innustuseta kasutamata.



USUST ENDASSE oleneb väga palju õppimises ja elus hakkama saamine. Usk endasse aitab kõigega hakkama saada. Seda on äärmiselt lihtne öelda, et usu endasse (mõtle, et tulen toime)ning kõik on saavutatav, kuid selleni jõudmine pole alati väga kerge. Sageli leidub hukkamõistjaid rohkem kui toetajaid ning hoolimata negatiivsusest, tuleks leida enadas jõudu uskumaks, et saan hakkama. See on küll üpris keeruline, kuid SAAVUTATAV!!!!

No comments:

Post a Comment